jag hade ju lovat mig själv...

Förra gången jag var i den här situationen skötte jag det mer eller mindre prickfritt. Jag var rak och ärlig och även om det sårade så vet jag att jag hanterade situationen som en riktig gentleman. Jag satte inte min egen lycka eller mitt eget välbefinnande i främsta rummet utan tänkte på mina medmänniskor och gjorde det "rätta", det modiga.
Men detta handlande lämnade mig, egentligen föga oväntat, väl till mods. Jag kände mig nöjd med att jag både tillhörde de goda och modiga här på jorden, jag var stolt över mig själv.

Trots denna erfarenhet envisas jag nu med att ta den längre, slingrigare, jobbigare, snårigare vägen med uppförslut och jag kan inte förstå varför. Istället för att vara rak och ärlig så är jag svår och konstig, istället för att visa respekt och medmänsklighet så är jag snudd på ett svin. Eller vänta lite, nu gick jag lite långt. Så hemsk har jag inte varit, egentligen inte gjort ngt fel alls, inte än. MEN jag dansar på gränsen. Jag har två möjliga val, ett bra och ett dåligt. Hur kan det vara svårt att välja i ett sådant läge!?